Víta vás miesto pre pozitívnu energiu
 

Tipy na skvelé valentínske dobroty, ktorými potešíte svoju polovičku.

V spolupráci s receptovým portálom www.receptar.online sme si pre vás pripravili výber skvelých receptov, ktorými môžete osláviť svätého Valentína. Poďme na to.

Brownies s malinami

Potrebuješ:

Na brownie vrstvu:
100g čokoláda
80g maslo
2 vajíčka
40 g hladká múka
1 PL kakao
70 g kryštálový cukor
1 ČL prášok do pečiva

Na cheesecake vrstvu:
250 g mascarpone
250 g jemný tvaroh
2 vajíčka
90 g kryštálový cukor
1 PL hladká múka
100 g maliny

Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si plech s veľkosťou 20 x 24 cm a vyložíme papierom na pečenie. Čokoládu si spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme následne vychladnúť. V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme roztopenú čokoládu s maslom a na záver pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Poriadne zamiešame a nalejeme do formy. Pečieme približne 15 minút.

Medzitým si vyšľaháme mascarpone spolu s tvarohom a cukrom. Následne pridáme múku a vajíčka a jemne zamiešame. Pripravenú cheesecake zmes nalejeme na horúci brownie základ a poukladáme maliny. Pečieme 25 – 30 minút.

Necháme chladnúť v chladničke najlepšie do druhého dňa.

Svieže malinové kocky

Potrebujeme:
250g vanilkových sušienok pomletých na múku
2PL masla
Troška vody
Krém:
500ml kokosového mlieka v plechovke
500g bielej čokolády
1ks želatínový stužovač do krémov
Čerstvé maliny
Postup
Sušienky si vymiešame s maslom a vodou, ak sa nám nelepí celistvá hmota, pridáme trošku vody. Následne cesto roztlačíme na spodku tortovej formy (ja používam štvorcovú formu klasickej veľkosti).
Pripravíme si krém. V hrnci si zohrejeme kokosové mlieko z plechovky, ale nie až do varenia. Odstavíme, pridáme kocky čokolády, miešame až do roztopenia. Keď nám krém vychladne, pridáme želatínový stužovač, ktorý si pripravíme podľa návodu na obale. Maliny pridáme na korpus. Zalejeme krémom. Dáme na noc do chladničky. Pred podávaním dozdobíme bielou čokoládou a malinami. Dobrú chuť! 🥰

Skvelé Mini Pavlovky

POTREBUJEME 🍓
3ks bielka
150g krupicový cukor
1 lyžička zlatý klas/kukuričný škrob
1 lyžička citrónová šťava
PLNKA
250g mascarpone
100g šľahačka 40% (značka kunín najlepšia)
100g karamelova čokoláda – ja som použila značku CALLEBAUT GOLD
pripadne použite bielu čokoládu

POSTUP 🍒
Najskôr si pripravíme krém – na stredných otáčkach mixujeme mascarpone a pomaličky prilievame roztopenú a VYCHLADENÚ čokoládu, ktorú sme si roztopili vo vodnom kúpeli.
Zvlášť vymiešame šľahačku do tuha. Primiešame do mascarpone a miešame kým sa nespoja. Hotové vložíme do chladničky.
Pavlovej tortičky pripravíme tak, že si vaječné bielky vyšľaháme mixerom do polotuha. Po lyžičkách pridávame cukor a mixujeme, kým sa cukor nerozpustí – keď nebudete počuť čiastočky cukru v mixeri. Nakoniec pridáme zlatý klas alebo iný škrob a citrónovú šťavu. Hotový, tuhý sneh naplníme do cukrarenského vrecka s ozdobnou špičkou. Na plech vystlaný papierom na pečenie robíme malé, vysoké kruhy. Pečieme na 110/115 stupňov cca 65-70 minút. Tortičky sú hotové, keď jednu nadvihnete a je zospodu pevná, neláme sa. Vypneme rúru, necháme pootvorené dvierka a necháme ich ešte takto vychladnúť. Úplne vychladnuté zdobíme tou istou špičkou, ktorou sme robili aj sneh. Necháme vychladnúť a ozdobíme ovocím. Dobrú chuť. ❤️✌🏻

Napoleonka za 10 minút

Ďalšie skvelé recepty nájdeš na www.receptar.online

Zdieľaj príspevok na
Napísal
Žiadne komentáre

Sorry, the comment form is closed at this time.