V spolupráci s receptovým portálom www.receptar.online sme si pre vás pripravili výber skvelých receptov na dezertné poháre, ktoré potešia vaše deti počas jarných prázdnin.
Toffifee dezertné poháre

Potrebujeme:
🫶🏻 1 vanilkový puding (Dr. Oetker)
🫶🏻 1 extra karamelový puding (Dr. Oetker)
🫶🏻 1 biela čokoláda
🫶🏻 karamelové sušienky (napr. Lotus)
🫶🏻 maslové sušienky
Postup:
Karamelové sušienky si podrvíme na väčšie kúsky a rozdelíme do 3-4 pohárov. Rovnako si podrvíme aj maslové sušienky, tie si odložíme na neskôr.
Podľa návodu si uvaríme karamelový aj vanilkový puding. (Tip: Do vanilkového pudingu som namiesto cukru rozpustila bielu čokoládu, keďže puding s príchuťou biela čokoláda neexistuje 😪)
A potom už len vrstvíme. Na karamelové sušienky som dala puding à la biela čokoláda, na puding som nasypala maslové sušienky a na ne zase karamelový puding.
Po stuhnutí a vychladnutí môžeme dozdobiť bielym toffifee.
Lotus Mascarpone poháre

Fenomenálne Lotus-mascarpone poháre
Ingrediencie na 4 poháre:
– 1 balenie Lotus sušienok 250g
– 30 g rozpusteného masla
– 500 g mascarpone alebo
– práškový cukor podľa chuti
– Domáca alebo z obchodu kupovaná šľahačka, je to na vás
– Lotus nátierka
Lotus sušienky rozdrvíme, pridáme rozpustené maslo. Následne si zmiešame v mixéri Mascarpone s Lotus nátierkou a práškovým cukrom. Následne do pohárov dáme na spodok vrstvu sušienok, vyšľahaný krém, zase sušienky až do vrchu. Polejeme rozpustenou Lotus nátierkou a podávame. 🙂
Kinder Bueno poháre

🤎Potrebuješ:
50ml mlieka
50ml kávy (ja som dala dnes “Neskú”😁)
9 podlhovastých piškót alebo klasické guľaté
2 žĺtka
55g práškového cukru
250g mascarpone
200g tvarohu
40g práškového cukru (plnka)
1PL Nutelly alebo čokoládovej nátierky
🤎Postup:
Najskôr si prichystáme krém.
55g práškového cukru a žĺtka si rozmixujeme mixérom v nerezovej alebo sklenenej miske do hladkého krému. Krém potom nad parou necháme zohriať za stáleho miešania 8min. Ja som si dala malý hrnček s vodou a plameň na slabo. Misku som mala navrchu. Po 8min necháme krém vychladnúť, občas premiešame.
Mascarpone vymixujeme dohladka so 40g práškového cukru a pridáme tvaroh. Opäť môžeme premixovať, nech sa všetko dobre spojí. Vychladnutý žĺtkový krém po častiach primiešame k mascarpone. Ja som opäť premixovala na záver.
Krém rozdelíme na 2 časti a k jednej primiešame 1PL Nutelly alebo čoko nátierky. Hocičo krémové aj inej príchute, nech je vidieť rozdiel vo farbe a v chuti. Dobre zamiešame metličkou alebo ak je tuchšia nátierka mixérom.
Nachystáme si 3-4 poháriky. Piškóty namočíme do mlieka zmiešaného s kávou a poukladáme na dno pohára. Striedavo dávkujeme tmavý krém (cca po lyžiciach), opäť namočené piškóty, bledý krém a takto dokola, je to na Vás, koľko vrstiev chcete dať. Závisí aj od výšky pohára.
Na vrch poukladáme Kinder Bueno a posypeme kakaom. Necháme zachladiť 3 hodiny a už len dobrú chuť!🥰
Lotus dezert poháre

✨ RECEPT ✨
Potrebujeme:
🧡 15 ks Lotus sušienok
🧡 250g jemného tvarohu
🧡 1 karamelový puding
🧡 2 PL Lotus nátierky
🧡 šľahačka
🧡 jahody
Postup:
Najskôr si uvaríme puding podľa návodu a necháme trochu vychladnúť za častého miešania.
Sušienky si rozmixujeme v mixéri, (do každého pohára som dala 5 rozmixovaných sušienok). Tvaroh vymiešame s nátierkou. Jahody pokrájame na plátky a už len vrstvíme.
Na spodok dáme pomleté sušienky, na sušienky poukladáme plátky jahôd. Na jahody navrstvíme tvaroh, potom opäť jahody a na jahody, puding. Na vrch už len nastriekame šľahačku a ľubovoľne dozdobíme.
Dobrú chuť 🥰
Ďalšie skvelé recepty nájdete na www.receptar.online