Víta vás miesto pre pozitívnu energiu
 

Dezerty, ktorými potešíte nielen na Veľkú noc!

Vďaka spolupráci s receptovým portálom www.receptar.online sme si pre vás pripravili skvelú inšpiráciu na koláčiky, ktorými môžete potešiť svojich blízkych nielen na Veľkú noc. Ktorý recept skúsite? 🙂

Skvelá banánová strieška

Potrebuješ:

▪️2 balenia BeBe keksov
▪️500 g jemný tvaroh
▪️200 ml smotana na sľahanie
▪️1 balíček vanilkový cukor
▪️150 g práškový cukor
▪️2 banány

BeBe kekse si porozkladáme na alobal alebo potravinársku fóliu do 3 radov.

Na plnku vymiešame tvaroh s cukrom a jemne zamiešame vyšľahanú šľahačku. Na prvý rad rozložených sušienok natrieme polovicu krému. Následne uložíme druhú vrstvu sušienok, znovu potrieme a na prostredný rad uložíme banány za sebou. Trochu plnky si necháme na výsledne potretie koláčika zvonka. Nakoniec oba bočné rady zdvihneme tak, aby sa spojili do trojuholníka. Jemne pritačíme, aby nám koláčik držal pokope. Boky striešky potrieme zvyšným krémom a dáme stuhnúť do chladničky.

Na polevu si rozpustíme 100 g čokolády s 1 PL cery. Čokoládou pofrkame striešku a dáme ju späť do chladu, aby nám sušienky zmäkli.

Kokosové poháre

Ingrediencie: 400ml smotany 30%, 250g mascarpone, 150g bielej čokolády, 50g kokosových lupienkov, 100g maslových sušienok (ak máte radi sladšie dezerty, môžete do krému pridať 2 polievkové lyžice práškového cukru)

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Silne vychladnutú smotanu vyšľaháme s mascarpone na hustý krém. Pridáme rozpustenú čokoládu a kokosové lupienky. Miešajte pri nízkej rýchlosti, kým sa nespojí. Sušienky vyblednú na piesok. Do pohárov dáme vrstvy: 2 polievkové lyžice sušienok, potom 3 polievkové lyžice kokosovej hmoty, potom opäť sušienky a na vrch masy. Navrch posypte kokosové lupienky a dajte na 2 hodiny do chladničky.

Opitý Izidor torta

POTREBUJEME 🥃🍫
FORMA PRIEMER 23cm
CESTO🍫
100g masla (zmäknutého)
80g práškový cukor
3 vajíčka
70g mleté vlašské orechy
60g polohrubej múky
1PL kakaa
1ČL kypriaceho prášku do pečiva
džem na potretie cesta

ORECHOVÁ PLNKA 🥃🥜
130g mleté vlašské orechy
80g práškový cukor
80ml tuzemský um

KRÉM 🍫🥃
300ml mlieko
1 balíček zlatý klas
2PL kakaa
50g práškový cukor
1 žĺtko
230g maslo (zmäknuté)

ČOKO POLEVA 🍫
130g čokolády
80g šľahačky 40% kunín

POSTUP ⬇️
Vajíčka si rozdelíme na bielka a žĺtka. Zmäknuté maslo miešame v mixeri s cukrom a žĺtkami. V druhej miske si spolu zmiešame orechy, múku, kakao a kypriaci prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Suchú zmes pridáme do mokrej a nakoniec primiešame stierkou sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie pripadne vymastili maslom a posypali múkou. Dáme piecť na 180 stupňov cca 25-30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potrieme džemom. (ja som použila marhuľový) Pripravíme si orechovú plnku ➡️ Mleté orechy vymiešame s cukrom a rumom. Navrstvíme na náš vychladený koláčik. Poďme na krém ➡️ V mixéri si vymiešame zmäknuté maslo. Zlatý klas si uvaríme s mliekom, cukrom a kakaom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Odstavíme z ohňa, občas premiešame a keď je trošku vychladnutý pridáme žĺtko. Puding pridáme do masla a šľaháme, kým sa nespoja. Krém nanesieme na orechovu plnku, uhladíme a dáme vychladnúť do chladničky. Ja som takto nechala koláčik oddychovať počas noci a ráno poliala polevou ➡️ zohrejeme si šľahačku, tesne pred bodom varu vypneme a zalejeme ňou nasekanú čokoládu. Miešame, kým sa čoko nerozpustí. Polejeme koláčik a necháme ešte ztuhnúť v chladničke. Ľubovoľne môžete ozdobiť.

Nepečený bebe koláčik

FORMA 25x25cm
POTREBUJEME 👇🏻
2 a pol balíčka bebe keksy kakaové
400g cream cheese neochutený
250g tvaroh jemný nehrudkový
200g šľahačka 40%
70g práškový cukor
100g horká čokoláda
1PL maslo

POSTUP👇🏻
V miske vyšľaháme šľahačku do tuha. V druhej miske miešame cream cheese, tvaroh a cukor. Pridáme šľahačku a stierkou vymiešame hladký krém.
Na spodok formy ukladáme bebe keksy a na ne polovicu krému. Toto opakujeme ešte raz a nakoniec pridáme navrch ešte vrstvu bebe keksov. Takto necháme vychladnúť v chladničke cca 3 hodinky.
Roztopíme čokoládu s maslom nad parou a polejeme vychladený koláčik. Ľubovoľne ozdobíme nejakým ovocím a môžeme podávať.
Dobrú chuť. ♥️

Domáci krémeš

🧁RECEPT🧁
1 balenie celozrnné sušienky Bebe rodinné
3ks vanilkový puding
1l mlieka
6 PL brezového cukru
250g grécky biely jogurt
300ml smotany na šlahanie 33%
1ks stužovač šľahačky
500g jemného odtučneného tvarohu
Med
Horká čokoláda na posýpku ~
🧁POSTUP🧁
Bebe sušienky poukladáme na dno menšieho plechu. Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding, necháme chvíľku postáť a hneď ešte do teplého pudingu vmiešame biely jogurt. Poriadne mixérom premiešame a horúci krém vylejeme na sušienky. Necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Šľahačku spolu so stužovačom vyšľaháme na tuhú šľahačku, pridáme tvaroh (predtým si ho môžeme mixérom trochu premiešať) a jemne vareškou po častiach zmiešame. Osladíme medom podľa chuti a natrieme na pudingový krém. Navrch nastrúhame čokoládu, odložíme do chladničky a hotovo. Prajem dobrú chuť! ❤️


Prajeme vám dobrú chuť!

Zdieľaj príspevok na
Napísal
Žiadne komentáre

Sorry, the comment form is closed at this time.