Víta vás miesto pre pozitívnu energiu
 

Najjednoduchšie Cheesecaky, ktoré máte hotové za chvíľku!

V spolupráci s receptovým portálom www.receptar.online sme si pre vás pripravili výber skvelých receptov na rôzne cheesecaky, ktorými môžete potešiť svojich blízkych nielen cez víkend.

Papita cheesecake

R•E•C•E•P•T
200g maslové keksíky
100g maslo
500g mascarpone
200g kyslá smotana
300g biela čokoláda
1 vajce
1PL múky
70ml smotany na varenie
150g mliečnej čokolády
lentilky

P•O•S•T•U•P
V mixéri rozmixujeme sušienky a pridáme roztopené maslo a rozmixujeme. Natlačíme do papierom vystlanej formy na pečenie aj po bokoch (22-23cm) a pečieme 10min asi na 160 stupňov. Pozor maslo môže pretekať, tak to treba niečím podložiť v rúre. Na krém si roztopíme bielu čokoládu a necháme trochu vychladnúť. Osobitne zmiešame tvaroh a smotanu, ktoré musia byť izbovej teploty inak by tam čokoláda stvrdla. (Niekedy keď ich zabudnem vybrať skôr z chladničky tak ich zohrejem trochu v mikrovlnke ale len trochu!) Ďalej do toho pridáme vychladnutú čokoládu a premiešame. Do toho pridáme vajíčko, múku a zmixujeme tyčovým mixérom. Na vychladnutý korpus nalejeme plnku. Pečieme cca 50min tak na 160-170 stupňov (stupne odhadujem pretože moja rúra ich nemá a pečiem to skor od oka). Koláč je urobený, ak okraje sú už do zlatista a v strede je ešte trasľavý, on neskôr ešte stvrdne. Po upečení je dobré nechať v rúre najmenej hodinu koláč aby sa nepretrhol, keď sa hneď vyberie, ja ho tam nechávam aj úplne do vychladnutia niekedy. Ak je koláč vychladnutý môžeme dať na neho polevu. Polevu pripravíme tak, že do hrnca nalejeme smotanu a na kúsky nakrájanú čokoládu. Miešame až kým sa čokoláda neroztopí a nespojí so smotanou. Potom odstavíme z ohňa a necháme trochu vychladnúť. Nakoniec ju nalejeme na koláč a dáme stuhnúť na noc/deň do chladničky. Potom po vybratí z chladničky nakrájame a ozdobíme lentilkami.

Kinder Bueno cheesecake

R•E•C•E•P•T
250g orieškovo medových sušienok (inak by som dala maslove pomiešané s orieškami)
125g maslo
250 mascarpone
250 tvaroh
200g kyslá smotana
1 vajíčko
250g mliečnej čokolády
zvyšok keksíkov podľa uváženia (alebo maslových keksíkov zmiešaných s orieškami)

P•O•S•T•U•P
Korpus: V mixéri rozdrvíme sušienky, pridáme zmäknuté maslo a rozmixujeme. Na spodok formy dáme papier na pečenie a sušienky pritlačíme po bokoch formy a na spodok. Môže sa stať, že bude maslo potom pretekať, tak to treba niečim v rúre podložiť.
Plnka:
Mascarpone, tvaroh, smotanu, vajíčko a 150g čokolády rozmiešame v mixéri. Cesto rozdelíme na dve časti do jednej primiešame ďalšich 100g roztopenej čokolády a do druhej rozmixované keksíky. Potom na korpus nalejeme čokoládovú zmes a na to keksíkovú zmes. Dáme piecť na cca 40min. Keď boky koláča začínajú trochu hnednúť a v strede je ešte trochu trasľavý, tak je koláč urobený. On neskôr ešte stuhne.
Po vychladnutí dozdobíme. Ja som na vrch poliala ciky-caky čokoládou a dozdobila kinder buenom a kinderkami.

Raffaello cheesecake

R•E•C•E•P•T
Spodok:
30g kokos
170g keksiky
100g maslo

Plnka:
370g salko
200g kyslá smotana
500g mascarpone
2 vajíčka
2 polievkové lyžice múky
(Ak chcete dajte kokos aj do plnky tak 100g, ja by som ho tam dala ale raffaelo ho dnu nemá no podľa mňa by to bolo lepšie ?)

Poleva:
180g mliečnej čokolády
70ml smotany na varenie
25g rozmixovaných keksíkov
kokos

P•O•S•T•U•P
Spodok: V mixéri rozmixujeme sušienky, kokos a pridáme roztopené maslo a rozmixujeme. Na spodok formy dáme papier na pečenie a natlačíme do nen spodok aj po bokoch (22-23cm) a pečieme 10min asi na 160 stupňov. Pozor maslo môže pretekať, tak to treba niečím podložiť v rúre.
Plnka: Na krém zmiešame mascarpone, smotanu, salko, vajíčka a múku. Na vychladnutý korpus nalejeme plnku. Pečieme cca 50min tak na 160-170 stupňov (stupne odhadujem pretože moja rúra ich nemá a pečiem to skor od oka). Po 50 minutách koláč odstavíme, bude ešte stále dosť riedky tak sa nebojte on potom stuhne. V rúre ho nechajte do vychladnutia a potom odložte do chladničky na deň/noc s poliatou plnkou.
Poleva: Polevu pripravíme tak, že do hrnca nalejeme smotanu a na kúsky nakrájanú čokoládu. Miešame až kým sa čokoláda neroztopí a nespojí so smotanou. Potom odstavíme z ohňa, pridáme rozmixované keksíky a necháme trochu vychladnúť. Nakoniec ju nalejeme na koláč (iba ak je úplne stuhnutý) a posypeme kokosom. A dáme do chladničky.
Čím dlhšie je v chladničke tým je lepši.

Čučoriedkový cheesecake

R•E•C•E•P•T
160g maslových keksíkov
70g masla

200g čučoriedky
250g mascarpone
250g tvaroh
200g kysla smotana
100g práškový cukor
1 vajíčko
1PL múky

smotana na varenie
biela čokoláda asi 150g

P•O•S•T•U•P
Korpus: V mixéri rozdrvíme sušienky, pridáme roztopené maslo a rozmixujeme. Na spodok formy dáme papier na pečenie a sušienky pritlačíme na spodok. Môže sa stať, že bude maslo potom pretekať, tak to treba niečim v rúre podložiť. Dáme piecť na 5min.
Plnka: Čučoriedky rozmixujeme v mixéri s cukrom. Mascarpone, tvaroh, smotanu rozmiešame a pridáme do toho čučoriedkovú zmes (kto chce bez šupiek tak to treba precediť). Premiešame, pridáme vajíčko a múku, potom to rozmixujeme tyčovým mixérom. Potom na korpus nalejeme zmes. Dáme piecť na cca 50min. Keď boky koláča začínajú trochu hnednúť a v strede je ešte trochu trasľavý, tak je koláč urobený. On neskôr ešte stuhne.
Po vychladnutí som roztopila bielu čokoládu a zmiešala od oka s trochou smotany na varenie (smotana je tam len preto aby poleva úplne nestvrdla, takže ju nedávať celú na tú gramáž čokolády pretože bude poleva príliš riedka). Potom som ju vyliala na koláč a dozdobila. Koláč je trošku krehkejší aj keksíkova zmes je mokrejšia, tak ho treba rezať aj vyberať opatrne.

Ovocný cheesecake s bielou čoko

R•E•C•E•P•T
250g maslových sušienok
125g rozpusteného masla

500g mascarpone
300g bielej čokolády
200g kyslej smotany
1 vajíčko

125g malín
100g jahôd
1 a pol balíčka vanilkového cukru

P•O•S•T•U•P
V mixéri rozdrvíme sušienky a pridáme roztopené maslo. Dáme do formy na pečenie a pečieme 10min približne na 170 stupňov. Čokoládu si roztopíme a zmiešame s maskarpone a smotanou do celistvej zmesi, potom primiešame vajíčko a zmiešame poriadne. Plnku vylejeme na vychladnutý korpus. Trošku potrasieme aby zmizli bubliny a dáme piecť na 50 min približne treba ho sledovať, keď mu hnednú okraje môže sa odstaviť. Po upečení je dobré nechať v rúre cca pol hodinu koláč aby sa nepretrhol, keď sa hneď vyberie. Polevu pripravíme tak, že maliny vysypeme do hrnca aj s jahodami, pridáme cukor, rozmačkáme a varíme pokiaľ nie sú dostatočne riedke a necháme trochu vychladnúť. Potom polevu nalejeme na vychladnutý koláč. Dozdobíme.

Zdieľaj príspevok na
Napísal
Žiadne komentáre

Sorry, the comment form is closed at this time.